søndag den 27. november 2011

Efterlysning af oplysninger til identifikation af nogle af de betjente, der har oprettet og ajourført Københavns Politis Registerblade


Foto: Betjente med papirstakke på Station 7 – Ndr. Frihavnsgade 9, Østerbro – November 1917.


Politibetjentene, der førte Politiets Registerblade

Nogle af de ”ukendte” og samtidig mest betydningsfulde personer, der stod for etableringen samt ajourføringen af registerbladene var politibetjentene på stationerne.

Mange af de politibetjente, der førte Registerbladene havde en karakteristisk håndskrift. Du har måske allerede sat navn på en person, der efter al sandsynlighed har udfyldt et eller flere blade. Det kunne være en person fra din nærmeste familie (eks. morfar, farfar, oldefar), eller det kan være en person, som du på anden måde har kendskab til.

Har du kendskab til en betjent, der gjorde tjeneste i København i perioden 1890 til 1923, kunne det jo være, at han var en af dem vi eftersøger. Du finder her nogle få eksempler på registerblade, som er udfyldt af en betjent med en karakteristisk håndskrift:


Foto: Registerblad 3-14-422 (Station-Filmrulle-Nr.)


Foto: Registerblad 3-29-902 (Station-Filmrulle-Nr.)


Foto: Registerblad 5-6-355 (Station-Filmrulle-Nr.)


Foto: Registerblad 8-24-4 (Station-Filmrulle-Nr.)


Politimuseet på Fælledvej har i samlingerne registreringer og fotos af datidens betjente, men desværre findes der ikke skriftprøver (underskrift eller lignende), så realiseringen af dette lille projekt kan kun blive til virkelighed, hvis du og andre bidrager.


Da vi – for at lave nogle portrætter af betjentene – ønsker at finde frem til nogle af disse personer, beder vi dig sende skriftprøver fra private breve, notater el. lign. (gerne en scannet kopi som fil) samt henvisninger til nogle af registerbladene, som du mener kan dokumentere at vedkommende har udfyldt. Har du fotos, en levnedsbeskrivelse eller andet relevant modtages (eventuelt til låns) dette også gerne. - Vort mål er i første omgang at lave 8-10 portrætter.


Skulle du have oplysninger beder vi dig venligst om en melding via denne blog. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.